Zebra Kek (Nefis) Tanımı İçin Materyaller
5 yumurta (Oda ısısında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt yahut süt kreması
2 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı dolusu tarçın (İsteğe bağlı )
2 avuç iri kıyılmış ceviz
1 avuç damla çikolata
Zebra Kek (Nefis) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtalar ve şeker mikserle yeterlice beyaz bir krema halini alıp, kabarana kadar çok uygun çırpıyoruz. Daha sonra vanilya, tarçın, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır (Süt yerine krema kullanılırsa, daha yumuşak bir kek elde etmiş olursunuz)
Un ve kabartma tozu karışıma eklenir. Mikser yardımıyla homojen, kıvam alana kadar çırpılır. Ceviz ve damla çikolatalar da eklenip, tahta kaşıkla karıştırılır.
Kek kalıbının her yerini yağlıyoruz. Ve her yerine gelecek formda un serpiyoruz. (Un serpmek, kekin kalıba yapışmasını engeller).
Kek hamurunun yarısı yağlanıp unlanmış kalıba boşaltılır. Geri kalanına kakao ve iki kaşık süt eklenir ve tekrar çırpılır.
Kakaolu karışımda üzerine dökülüp evvelden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Birinci 40 dakika katiyetle fırının kapağı açılmaz.
Mühlet sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz. Afiyet olsun. Kendi fırınınızın pişme müddetine nazaran ayarlayabilirsiniz.
5 yumurta (Oda ısısında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt yahut süt kreması
2 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı dolusu tarçın (İsteğe bağlı )
2 avuç iri kıyılmış ceviz
1 avuç damla çikolata
Zebra Kek (Nefis) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtalar ve şeker mikserle yeterlice beyaz bir krema halini alıp, kabarana kadar çok uygun çırpıyoruz. Daha sonra vanilya, tarçın, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır (Süt yerine krema kullanılırsa, daha yumuşak bir kek elde etmiş olursunuz)
Un ve kabartma tozu karışıma eklenir. Mikser yardımıyla homojen, kıvam alana kadar çırpılır. Ceviz ve damla çikolatalar da eklenip, tahta kaşıkla karıştırılır.
Kek kalıbının her yerini yağlıyoruz. Ve her yerine gelecek formda un serpiyoruz. (Un serpmek, kekin kalıba yapışmasını engeller).
Kek hamurunun yarısı yağlanıp unlanmış kalıba boşaltılır. Geri kalanına kakao ve iki kaşık süt eklenir ve tekrar çırpılır.
Kakaolu karışımda üzerine dökülüp evvelden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Birinci 40 dakika katiyetle fırının kapağı açılmaz.
Mühlet sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz. Afiyet olsun. Kendi fırınınızın pişme müddetine nazaran ayarlayabilirsiniz.