Zencefilli Diyet Muffin (Cup Cake) Tanımı İçin Materyaller
2 elma
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zencefil
1/2 (yarım) tatlı kaşığı muskat rendesi
1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karanfil tozu
2 yumurta
1/4 (çeyrek) su bardağı bal
1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi yağı / zeytinyağı
1/3 su bardağı yağsız süt / badem sütü
Zencefilli Diyet Muffin (Cup Cake) Tanımı Yapılışı
Elmalarımızın kabuklarını soyup ince ince kıyalım.
Sonra bir kenara alıp başka gereçlerin hazırlığına geçelim; yulaf ezmemizi rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz ve öteki tüm kuru gereçlerle bir arada yeterlice karıştırıyoruz.
Sonra farklı bir kapta yumurtayı balı hindistan cevizi yağını ve sütü mikser yardımıyla beyazlaşıncaya kadar yeterlice çırpıyoruz ve unlu karışımı da içine ek edip karıştırıyoruz.
Son olarak da ince ince kıymış olduğumuz elmaları ek edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Mikser ya da rondo kullanmamızın sebebi elmalar karışımı sulandırmasın diye.
Karışımı küçük kağıt kek kalıplarına döküp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini bir kürdan batırıp anlayabilirsiniz fakat yulaf ile olağan unun pişme biçimi farklı olduğundan ortada bir bakmanızı tavsiye ederim, genelde 20 dk kâfi oluyor. Hepinize afiyetler olsun, şayet deneyip beğenirseniz lütfen benimle de paylaşın
2 elma
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zencefil
1/2 (yarım) tatlı kaşığı muskat rendesi
1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karanfil tozu
2 yumurta
1/4 (çeyrek) su bardağı bal
1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi yağı / zeytinyağı
1/3 su bardağı yağsız süt / badem sütü
Zencefilli Diyet Muffin (Cup Cake) Tanımı Yapılışı
Elmalarımızın kabuklarını soyup ince ince kıyalım.
Sonra bir kenara alıp başka gereçlerin hazırlığına geçelim; yulaf ezmemizi rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz ve öteki tüm kuru gereçlerle bir arada yeterlice karıştırıyoruz.
Sonra farklı bir kapta yumurtayı balı hindistan cevizi yağını ve sütü mikser yardımıyla beyazlaşıncaya kadar yeterlice çırpıyoruz ve unlu karışımı da içine ek edip karıştırıyoruz.
Son olarak da ince ince kıymış olduğumuz elmaları ek edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Mikser ya da rondo kullanmamızın sebebi elmalar karışımı sulandırmasın diye.
Karışımı küçük kağıt kek kalıplarına döküp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini bir kürdan batırıp anlayabilirsiniz fakat yulaf ile olağan unun pişme biçimi farklı olduğundan ortada bir bakmanızı tavsiye ederim, genelde 20 dk kâfi oluyor. Hepinize afiyetler olsun, şayet deneyip beğenirseniz lütfen benimle de paylaşın