Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
3 tane orta boy havuç
1 büyük patates
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Ortalama 3- 4 su bardağı kadar su
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı toz biber
Biraz sebze çeşnisi
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencerede zeytinyağı ile tereyağı kızdırılır. İçine büyük tarafla rendelenen havuçlar eklenir.
Rengi deşene kadar kapağı kapatılarak kavrulur. Patatesler küp küp doğranarak kavrulan havuçlara eklenir ve sotelenir.
Ardından içine minik doğranan sarımsakları eklenip kavrulur. İçine yeteri kadar tuz atılır. Zencefil hariç baharatları eklenip çevrilir.
Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. Tencere kapağı kapatılıp yumuşayana değin pişirilir.
Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirilir. Koyulaştıysa biraz kaynar su eklenir.
Tuzu kontrol edildikten sonra zencefil eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağı ile kırmızı toz biber kızdırılır. Üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 tane orta boy havuç
1 büyük patates
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Ortalama 3- 4 su bardağı kadar su
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı toz biber
Biraz sebze çeşnisi
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencerede zeytinyağı ile tereyağı kızdırılır. İçine büyük tarafla rendelenen havuçlar eklenir.
Rengi deşene kadar kapağı kapatılarak kavrulur. Patatesler küp küp doğranarak kavrulan havuçlara eklenir ve sotelenir.
Ardından içine minik doğranan sarımsakları eklenip kavrulur. İçine yeteri kadar tuz atılır. Zencefil hariç baharatları eklenip çevrilir.
Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. Tencere kapağı kapatılıp yumuşayana değin pişirilir.
Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirilir. Koyulaştıysa biraz kaynar su eklenir.
Tuzu kontrol edildikten sonra zencefil eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağı ile kırmızı toz biber kızdırılır. Üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı