Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı tereyağ
4-5 adet doğranmış domates
1 parmak rende zencefil
1 adet rende havuç
1-2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1-1.5 litre su
Tuz
Karabiber
1 avuç arpa şehriye
Üzeri İçin;
Maydanoz
Taze nane
Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 yemek kaşığı tereyağını eritip rendelediğimiz domatesleri ek edelim.
Üzerine rendelediğimiz zencefili katalım.
Akabinde rendelediğimiz havucu, ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
1-1.5 litre suyunu,tuzunu,karabiberini ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içine arpa şehriyesini ek edelim.
Maydanoz ve nanesini de koyup bir taşım kaynatalım.
Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağ
4-5 adet doğranmış domates
1 parmak rende zencefil
1 adet rende havuç
1-2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1-1.5 litre su
Tuz
Karabiber
1 avuç arpa şehriye
Üzeri İçin;
Maydanoz
Taze nane
Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 yemek kaşığı tereyağını eritip rendelediğimiz domatesleri ek edelim.
Üzerine rendelediğimiz zencefili katalım.
Akabinde rendelediğimiz havucu, ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
1-1.5 litre suyunu,tuzunu,karabiberini ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içine arpa şehriyesini ek edelim.
Maydanoz ve nanesini de koyup bir taşım kaynatalım.
Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı