Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi İçin Malzemeler
140 tereyağı yada margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı un (elenmiş )
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Pudra şekeri
Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu güzel kurabiyeyi yapmak için öncelikle şeker ve yağı pürüzsüz hale gelene kadar önce düşük sonra yüksek ayarda çırpalım.
Ardından, yağın içine yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek tekrar çırpalım.
Kurabiye hamurumu hazır olunca spatula yardımıyla toparlayalım.
Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu, tarçını ve son olarak zencefili ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamur kendini toparlayınca ,kaptan ayrılmaya başlayınca streç filme sarıp dondurucuda 15 dakika kadar bekletelim.
Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamurumuzu yağlı kağıt sevdiğiniz bir tezgahta merdane yardımı ile açalım.
Açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizip, önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuyunca glazür ile süsleyelim dileyen pudra şekeri serpip kullanabilir.
Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
140 tereyağı yada margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı un (elenmiş )
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Pudra şekeri
Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu güzel kurabiyeyi yapmak için öncelikle şeker ve yağı pürüzsüz hale gelene kadar önce düşük sonra yüksek ayarda çırpalım.
Ardından, yağın içine yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek tekrar çırpalım.
Kurabiye hamurumu hazır olunca spatula yardımıyla toparlayalım.
Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu, tarçını ve son olarak zencefili ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamur kendini toparlayınca ,kaptan ayrılmaya başlayınca streç filme sarıp dondurucuda 15 dakika kadar bekletelim.
Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamurumuzu yağlı kağıt sevdiğiniz bir tezgahta merdane yardımı ile açalım.
Açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizip, önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuyunca glazür ile süsleyelim dileyen pudra şekeri serpip kullanabilir.
Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı