Zencefilli Ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Zencefilli Ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında bekletilmiş tereyağını ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Un, tarçın ve zencefili ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Tezgaha hafifçe tarçın serpin ve hamurdan parçalar alarak yarım parmak kalınlığında avucunuzun içiyle bastırarak hamuru açın.
Kalıplarla hamurunuzdan şekiller kesin.
Kestiğiniz hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
165 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
Süsleme glazürü ile süsleyin. Afiyet olsun
Not:.
bardak ölçüsü 200 ml.
unu kontrollü ekleyin.
hamurun iyice bütünleşmesi lazım. Undan una farklılık gösterebileceğinden hamurun bütünleşmesinde sorun yaşarsanız biraz daha tereyağı ekleyin.
biraz yumuşak olmasını isterseniz 15 dakika, kıtır olmasını isterseniz 20 dakika pişirin.
Zencefilli Ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Zencefilli Ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında bekletilmiş tereyağını ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Un, tarçın ve zencefili ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Tezgaha hafifçe tarçın serpin ve hamurdan parçalar alarak yarım parmak kalınlığında avucunuzun içiyle bastırarak hamuru açın.
Kalıplarla hamurunuzdan şekiller kesin.
Kestiğiniz hamurları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
165 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
Süsleme glazürü ile süsleyin. Afiyet olsun
Not:.
bardak ölçüsü 200 ml.
unu kontrollü ekleyin.
hamurun iyice bütünleşmesi lazım. Undan una farklılık gösterebileceğinden hamurun bütünleşmesinde sorun yaşarsanız biraz daha tereyağı ekleyin.
biraz yumuşak olmasını isterseniz 15 dakika, kıtır olmasını isterseniz 20 dakika pişirin.
Zencefilli Ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı