Son konular

Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı konserve mısır
1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı değişkenlik gösterir)
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize yoğurdu alıyoruz üzerine bir yumurta kırıyoruz un, tuz ve zerdeçalı ek edip bu gereçleri karıştırıyoruz.
Üzerine su pirinç ek edip ocağın altını açıyoruz kaynayana kadar çorbamızı karıştırıyoruz çorbamız kaynadıktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
Orta ateşte 10 dakika kaynayan çorbamıza mısırimızı ek ediyoruz, 15 dakika daha çorbamızı kaynatıyoruz çorbamız artık hazır.
Sos hazırlıyoruz kurutulmuş nane ve sıvı yağı cezvenin içinde ısıtıyoruz akabinde çorbamıza ek edip bir hoş karıştırıyoruz.
Sosuyla birleşen çorbamızı servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
10 Materyalli Konut İmali Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı dolusu un 2 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı silme tuz 6 su bardağı tavuk/et suyu 1 çay bardağından 2 parmak eksik pirinç Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 3 su bardağı ılık su İsteğe bağlı kemik suyu veya tavuk suyu Tuz Terbiyesi için 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane İsteğe bağlı kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yayla Çorbası (En Pratik Haliyle) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 3 su bardağı yoğurt (suyundan da koydum) 3 yemek kaşığı un 5 su bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kekik Tuz (yeterli miktarda) Yayla Çorbası (En Pratik Haliyle) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1,5 yemek kaşığı ince bulgur 1,5 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 6 yemek kaşığı sıvı yağ 6 su bardağı sıcak su Sosu için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kesik Erişteli Yayla Çorbası Mis Mis Tanımı İçin Malzemeler 1,5 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kesik erişte(dörtgen) 350 gram yoğurt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 tavuk bulyon tablet 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su (toplam) Üzeri için 3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt