Zerdeçallı Fındıklı Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket tereyağı yahut margarin (125 gr)
Yarım bardak sıvı yağ
1 adet yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zerdeçal
1 portakal kabuğu rendesi
3,5 bardak un
Yarım bardak fındık kırığı
Bardak ölçüsü 200 ml
Zerdeçallı Fındıklı Gevrek Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında tereyağını yoğurma kabına alın.
Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı, zerdeçalı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip elinizle karıştırın.
Unu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Hamurdan cevizden büyük modüller koparıp yuvarlayın ve fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. .
Yarım paket tereyağı yahut margarin (125 gr)
Yarım bardak sıvı yağ
1 adet yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zerdeçal
1 portakal kabuğu rendesi
3,5 bardak un
Yarım bardak fındık kırığı
Bardak ölçüsü 200 ml
Zerdeçallı Fındıklı Gevrek Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında tereyağını yoğurma kabına alın.
Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı, zerdeçalı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip elinizle karıştırın.
Unu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Hamurdan cevizden büyük modüller koparıp yuvarlayın ve fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. .