Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu)
1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı)
3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et suyunu tencereye alıp kaynatmaya başlayalım.
Bu ortada 1 yumurta sarısı un, zerdeçal ve yoğurdu çırparak terbiye hazırlayalım.
Su kaynadığında şehriyeleri ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım, ocağı kısık ateşe getirelim ayıkladığımız etleri de ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Tuz ve karabiber ek edelim. (haşlama suyunuzda tuz varsa denetim etmeniz âlâ olur)
Son olarak tencereden kepçe yardımı ile sıcak çorbadan alıp terbiyeye yavaş yavaş ve karıştırarak temperleyelim.
Yumurta pişip yoğurt kesilmesin diye ısılarını eşitlemek gerekiyor biliyoruz
Terbiyemizi de pişmekte olan çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim.
Bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
Servis sırasında üzerine tereyağını ocakta eritip zeytinyağı ve kırmızı toz biber(acı tercihe göre) ile hazırladığımız sostan ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz kızarmış ekmek kruton ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu)
1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı)
3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et suyunu tencereye alıp kaynatmaya başlayalım.
Bu ortada 1 yumurta sarısı un, zerdeçal ve yoğurdu çırparak terbiye hazırlayalım.
Su kaynadığında şehriyeleri ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım, ocağı kısık ateşe getirelim ayıkladığımız etleri de ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Tuz ve karabiber ek edelim. (haşlama suyunuzda tuz varsa denetim etmeniz âlâ olur)
Son olarak tencereden kepçe yardımı ile sıcak çorbadan alıp terbiyeye yavaş yavaş ve karıştırarak temperleyelim.
Yumurta pişip yoğurt kesilmesin diye ısılarını eşitlemek gerekiyor biliyoruz
Terbiyemizi de pişmekte olan çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim.
Bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
Servis sırasında üzerine tereyağını ocakta eritip zeytinyağı ve kırmızı toz biber(acı tercihe göre) ile hazırladığımız sostan ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz kızarmış ekmek kruton ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı