Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi İçin Malzemeler
7 su bardağı sıcak su ( koyu olursa suyu arttırabilirsiniz)
3 adet közlenmiş patlıcan(market konserve közlemelik patlıcanı da olur).
1 adet orta boy soğan
2 iri diş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için;
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için:
1 er çay kaşığı; toz kırmızı biber +nane +isot pul biber(acı yemeyenler koymasın).
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar közlenip içleri kaşıkla sıyrılıp alınır, küçük şekilde doğranır.
Soğanlar+sarımsaklar yemeklik doğranıp sıvı yağda 5 dk. Sotelenir.
Bir yemek kaşık un ilave edilip 2 dk daha kavrulur.
Patlıcanlar ve tuz ilave edilip 5 dk karıştırılır, bir bardak sıcak su ilave edilip blendırla püre haline getirilir.
Ocakta orta ateşte 7 bardak sıcak su ilave edilip 10 dk kaynatılır.
Terbiyesi için:Yoğurt-limon suyu-yumurta sarısı-un-zerdeçal bir kasede karıştırılır(çırpılır).
Çorbadan bir kepçe alınıp terbiyeye konur ve ılıştırılır (böyle yapınca terbiye kesilmez).
Çorba kaynarken karıştırarak terbiye ilave edilir.
8 dk kaynatılır.
Üzeri için: Yağlar kızdırılır, nane-pulbiber-tozbiber hafif kavrulup çorbaya dökülür, karıştırmadan kapağı kapatılır. Afiyet olsun
Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı sıcak su ( koyu olursa suyu arttırabilirsiniz)
3 adet közlenmiş patlıcan(market konserve közlemelik patlıcanı da olur).
1 adet orta boy soğan
2 iri diş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için;
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için:
1 er çay kaşığı; toz kırmızı biber +nane +isot pul biber(acı yemeyenler koymasın).
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar közlenip içleri kaşıkla sıyrılıp alınır, küçük şekilde doğranır.
Soğanlar+sarımsaklar yemeklik doğranıp sıvı yağda 5 dk. Sotelenir.
Bir yemek kaşık un ilave edilip 2 dk daha kavrulur.
Patlıcanlar ve tuz ilave edilip 5 dk karıştırılır, bir bardak sıcak su ilave edilip blendırla püre haline getirilir.
Ocakta orta ateşte 7 bardak sıcak su ilave edilip 10 dk kaynatılır.
Terbiyesi için:Yoğurt-limon suyu-yumurta sarısı-un-zerdeçal bir kasede karıştırılır(çırpılır).
Çorbadan bir kepçe alınıp terbiyeye konur ve ılıştırılır (böyle yapınca terbiye kesilmez).
Çorba kaynarken karıştırarak terbiye ilave edilir.
8 dk kaynatılır.
Üzeri için: Yağlar kızdırılır, nane-pulbiber-tozbiber hafif kavrulup çorbaya dökülür, karıştırmadan kapağı kapatılır. Afiyet olsun
Zerdeçallı Köz Patlıcanlı Bağışıklık Çorbası (İsmet Abi'den) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı