Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 bardak tavuk suyu
1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 bardak kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
Tuz
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla beraber koyup yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrı bir tencerede ise küp küp gelişi güzel doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
Yine gelişi güzel doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp hemen hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla beraber üzerine ekleyelim.
Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile tamamen pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
Bu arada kıvam koyu gelirse kaynar su ile ayarlayabilirsiniz.
Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun.
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 bardak tavuk suyu
1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 bardak kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
Tuz
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla beraber koyup yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrı bir tencerede ise küp küp gelişi güzel doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
Yine gelişi güzel doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp hemen hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla beraber üzerine ekleyelim.
Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile tamamen pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
Bu arada kıvam koyu gelirse kaynar su ile ayarlayabilirsiniz.
Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun.
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı