Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Pilav için;
3 su bardağı baldo pirinç
4,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Et kavurma için;
1 kilo kuşbaşı dana antrikot
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Pirinç sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Nişastası gidene kadar yıkanır ve suyu süzülür.
Tencereye zeytinyağı alınır, ısınınca pirinç ek edilir en az 3-4 dakika kavrulur.
Akabinde tereyağı, tuzu ve sıcak su ek edilir.
Kapağı kapatmadan zerdeçal eklenir ve bir defa karıştırılır, kapak kapatılır.
Birinci üç dakika harlı ateşte akabinde kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar pişirilir.
Pilavı ocaktan alınca kapağın altına havlu kağıt yerleştirilir ve pilav dinlenmeye bırakılır.
Et tenceresi ocağa alınır.
Tencere ısınınca oda sıcaklığında olan et tencereye alınır ve et mühürlenir.
Akabinde ocak hafif kısılır.
Tencerenin kapağını kapatmadan etin suyunu salıp çekmesi beklenir.
Suyunu çekince bir bardak sıcak su ek edilir ve kapağı kapalı olarak orta göz ocakta yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Etin cinsine nazaran yumuşama müddeti değişebilir. Orta ara denetim ederek su eği yapabilirsiniz.
Pişen ete tuz, baharat ve tereyağı eklenir.
10 dakika bu halde kavurduktan sonra ocaktan alınır.
Kalıba pilav yerleştirilir. Servis tabağına aksi çevrilir.
Üzerine kavrulan et ek edilir.
En son maydanoz serperek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah
Pilav için;
3 su bardağı baldo pirinç
4,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Et kavurma için;
1 kilo kuşbaşı dana antrikot
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Pirinç sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Nişastası gidene kadar yıkanır ve suyu süzülür.
Tencereye zeytinyağı alınır, ısınınca pirinç ek edilir en az 3-4 dakika kavrulur.
Akabinde tereyağı, tuzu ve sıcak su ek edilir.
Kapağı kapatmadan zerdeçal eklenir ve bir defa karıştırılır, kapak kapatılır.
Birinci üç dakika harlı ateşte akabinde kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar pişirilir.
Pilavı ocaktan alınca kapağın altına havlu kağıt yerleştirilir ve pilav dinlenmeye bırakılır.
Et tenceresi ocağa alınır.
Tencere ısınınca oda sıcaklığında olan et tencereye alınır ve et mühürlenir.
Akabinde ocak hafif kısılır.
Tencerenin kapağını kapatmadan etin suyunu salıp çekmesi beklenir.
Suyunu çekince bir bardak sıcak su ek edilir ve kapağı kapalı olarak orta göz ocakta yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Etin cinsine nazaran yumuşama müddeti değişebilir. Orta ara denetim ederek su eği yapabilirsiniz.
Pişen ete tuz, baharat ve tereyağı eklenir.
10 dakika bu halde kavurduktan sonra ocaktan alınır.
Kalıba pilav yerleştirilir. Servis tabağına aksi çevrilir.
Üzerine kavrulan et ek edilir.
En son maydanoz serperek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah