Son konular

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti (incik yahut 3-4 kesime ayrılmış kemikli kuzu kol)
7-8 adet minik patates ( yoksa 2 büyük patatesi iri küp olarak da kullanabilirsiniz)
2 havuç
5-6 adet arpacık soğan (yoksa 2 kuru soğanı bütün olarak da kullanabilirsiniz)
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yeterince tuz ve karabiber
1 litre kadar sıcak su
4-5 sap maydanoz
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı zerdeçal

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Düdüklüyü boşken kızdırın ve zeytinyağ ekleyip etlerin iki yüzünü kızartıp bir kenara alın.
Kalan yağa soğan, sarımsak, patates ve havuçları atıp biraz soteleyin.
Üzerine etleri ekleyin tuzunu karabiberini ve suyunu koyup pişirmeye başlayın.
Kuzu eti daha çabuk pişer. Benim düdülü tenceremde 15 dakika kâfi oluyor.
Siz kendinizinkine nazaran ayarlayabilirsiniz. Açık tencere de de pişirebilirsiniz. Yalnızca mühlet daha uzun olur.
Bir kasede un, yoğurt ve zerdeçalı karıştırın.
Düdüklünün kapağını açın yemeğin suyundan 1-2 kaşık kaseye ekleyip ılıştırın.
Sonra kasedeki yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak tekrar tencere ekleyin.
3-4 dakika daha pişirin altını kapatıp üzerine maydanoz doğrayıp servis edin. Afiyet olsun
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8adet kuzu gerdan 10-15 adet arpacık soğan 4-5 adet patates 2 adet soğan Terbiye için; 1 adet limon 1 yumurta sarısı 1 kaşık un Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu) 1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı) 3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan 5 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı (var ise) Etleri kapatacak kadar su 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 4 kısım maydanoz Tuz Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un 1 silme çay kaşığı zerdeçal Kuzu Gerdan Haşlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Terbiyeli Et Haşlama Tanımı İçin Gereçler 3 kesim kemikli dana eti 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 iri havuç 1 büyük patates 4 yemek kaşığı tereyağı 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı yoğurt Tuz Karabiber Küçük bir modül kereviz sapı İnce kıyılmış maydanoz Terbiyeli Et Haşlama Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı İçin Gereçler 1 orta uzunluk kereviz 1 büyük uzunluk patates 250 gram kuzu eti 2 adet havuç 1 adet kapya biber 1 adet portakal 2 adet limon 1 küçük uzunluk soğan 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı yoğurt Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı Yapılışı Kerevizi ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt