Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Çoban kavurma için
500 gram dana et
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım yemek kaşığı salça
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yağ
Zerzevat için
1 bağ maydanoz
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Summak
Pul biber
Tuz
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
Etin tamamı tencere alınır, sıcak suda 1 saat haşlanır.
Daha sonra çıkan et suyunu buzluğa kaldırabilirsiniz. Biraz yağ konur, soğan ve biberler ile bir arada et kavrulur.
Biberler yumuşayınca salça ek edilir.
O da kavrulduktan sonra bir çay bardağı su eklenerek özleşinceye kadar pişirilir.
Zerzevat gereçleri doğranır.
Salça ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
Çoban kavurma için
500 gram dana et
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım yemek kaşığı salça
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yağ
Zerzevat için
1 bağ maydanoz
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Summak
Pul biber
Tuz
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
Etin tamamı tencere alınır, sıcak suda 1 saat haşlanır.
Daha sonra çıkan et suyunu buzluğa kaldırabilirsiniz. Biraz yağ konur, soğan ve biberler ile bir arada et kavrulur.
Biberler yumuşayınca salça ek edilir.
O da kavrulduktan sonra bir çay bardağı su eklenerek özleşinceye kadar pişirilir.
Zerzevat gereçleri doğranır.
Salça ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.