Zerzevatlı Çoban Kavurma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı İçin Materyaller

Çoban kavurma için
500 gram dana et
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım yemek kaşığı salça
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yağ
Zerzevat için
1 bağ maydanoz
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Summak
Pul biber
Tuz

Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı

Etin tamamı tencere alınır, sıcak suda 1 saat haşlanır.
Daha sonra çıkan et suyunu buzluğa kaldırabilirsiniz. Biraz yağ konur, soğan ve biberler ile bir arada et kavrulur.
Biberler yumuşayınca salça ek edilir.
O da kavrulduktan sonra bir çay bardağı su eklenerek özleşinceye kadar pişirilir.
Zerzevat gereçleri doğranır.
Salça ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt