Zeytin Yağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
8 adet orta uzunluk dolmalık biber
1 adet kuru soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pirinç
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
1 adet domates
Kimyon
Karabiber
Tuz
Nane
Toz kırmızı biber
Zeytin Yağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikler biberlerimizi yıkayıp içlerini temizliyoruz.
İç harç materyalimiz için kuru soğanı doğrayıp zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.
Sonra domatesimizin kabuğunu soyup doğrayıp kavrulan soğana ekliyoruz.
Sonra pirinci ekleyip 5-10 dak. Kavuruyoruz.
En son baharatları ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Ilıyan iç harcımızı biberlere tam dolmayacak formda dolduruyoruz.
Tenceremize diziyoruz.
Biraz zeytinyağı gezdiriyoruz üzerine.
Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz. Orta ara denetim edip biberin pişme durumuna nazaran eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
8 adet orta uzunluk dolmalık biber
1 adet kuru soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pirinç
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
1 adet domates
Kimyon
Karabiber
Tuz
Nane
Toz kırmızı biber
Zeytin Yağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikler biberlerimizi yıkayıp içlerini temizliyoruz.
İç harç materyalimiz için kuru soğanı doğrayıp zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.
Sonra domatesimizin kabuğunu soyup doğrayıp kavrulan soğana ekliyoruz.
Sonra pirinci ekleyip 5-10 dak. Kavuruyoruz.
En son baharatları ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Ilıyan iç harcımızı biberlere tam dolmayacak formda dolduruyoruz.
Tenceremize diziyoruz.
Biraz zeytinyağı gezdiriyoruz üzerine.
Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz. Orta ara denetim edip biberin pişme durumuna nazaran eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.