Son konular

Zeytinli Ekmek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinli Ekmek Tarifi İcin Malzemeler

*1 yaş maya (veya iki pk kuru maya)
*300 ml sıcak su
*3 yemek kaşığı bal
*500 gr un
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*150 gr yeşil ve siyah zeytin
*100 gr tursu biberi (alman usulu daha cok yakışıyor bu tarife)
*1 yemek kaşığı biberiye
*1 yemek kaşığı keklik otu (kekik de kullanabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı uzeri icin

Zeytinli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle maya, bal ve sıcak suyu bir leğene alıp mayayı eritene kadar karıştırıyoruz
*Bir kac dakika dinlendirdikten sonra yavaş yavaş unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz
*Hamur cok yumuşak ve akışkan bir hamur olana kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Bu işleme 10 dakikaya kadar devam ediyoruz
*Onceden doğradığımız turşu biberlerini, zeytinleri ve baharatları ekleyip, malzemeler birbirine iyice karışana kadar devam yoğuruyoruz
*Yağlı kağıda hamurumuzu ekmek şeklinde yayıyoruz Uzerine gorselliğini guzelleştirecek şekilde dekor amaclı biraz biberiye ve tum bıraktıgımız zeytinleri ekliyoruz
*Bir yemek kaşığı kadar zeytinyağını ekmeğimize suruyoruz
*Ekmeğimizi onceden ısıtmadığımız fırına verip 210 derecede altlı ustlu pişiriyoruz

Puf noktaları:
Fırını onceden ısıtmıyoruz!!
Bir fırın kabına 1 litre kadar su koyup ekmek pişerken en alt zeminine koyuyoruz
Ekmek fırından cıktığında uzerine soğuk su suruyoruz bu parlamasını sağlıyor
Afiyet olsun
 
Üst Alt