Zeytinli Kek Tanımı İçin Gereçler
2,5 bardak un (bardak ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı doğranmış zeytin
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı süt
3 yumurta
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru biberiye
1 paket kabartma tozu
Zeytinli Kek Tanımı Yapılışı
Un, kabartma tozu ve zeytin hariç olmak üzere öbür tüm gereçler mikserle karıştırılır.
Karışıma un ve kabartma tozu ek edip tekrar karıştırılır.
Son olarak zeytinleri ekleyerek karıştırıyoruz.
Kalıbımızı yağlayarak kek karışımını döküyoruz.
Evvelden ısıtılan 180 derecelik fırında denetimli formda pişirilir.
Not: fırınınızın pişirme suratına nazaran pişme mühleti değişkenlik gösterebilir. Birinci 20 dk fırın kapağını hiç açmamalıyız. Sonrasında kürdan denetimi ile pişirme yapabilirsiniz.
2,5 bardak un (bardak ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı doğranmış zeytin
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı süt
3 yumurta
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru biberiye
1 paket kabartma tozu
Zeytinli Kek Tanımı Yapılışı
Un, kabartma tozu ve zeytin hariç olmak üzere öbür tüm gereçler mikserle karıştırılır.
Karışıma un ve kabartma tozu ek edip tekrar karıştırılır.
Son olarak zeytinleri ekleyerek karıştırıyoruz.
Kalıbımızı yağlayarak kek karışımını döküyoruz.
Evvelden ısıtılan 180 derecelik fırında denetimli formda pişirilir.
Not: fırınınızın pişirme suratına nazaran pişme mühleti değişkenlik gösterebilir. Birinci 20 dk fırın kapağını hiç açmamalıyız. Sonrasında kürdan denetimi ile pişirme yapabilirsiniz.