Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
️250 gram oda ısısında tereyağı ya da bir kalıp margarin
️Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı
️Yarım ajda çay bardağı ayçiçek yağı
️Yarım ajda çay bardağı sirke (üzüm ya da elma)
️1 tatlı kaşığı tuz (içine koyacağımız zeytinin tuz oranına göre değişiklik gösterebilir, benim zeytinim tuzluydu.)
️1 tatlı kaşığı şeker
️1 yemek kaşığı kekik
️1 yemek kaşığı çörek otu ve/veya keten tohumu
️2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
️1 paket kabartma tozu
️Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)
İçi için;
1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytin, un ve kabartma tozu hariçindeki tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozunu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine zeytinimizi koyup kapıyoruz.
İster uzun, ister yuvarlak şekil veriyoruz.
Ben tepsiye sığsın diye uzun yaptım.
Üstüne yumurta sarısını sürüyor ve bir pinçik kekikle süslüyoruz.
Dileyen çörek otu ya da susamla da süsleyebilir.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında orta gözde üstleri kızarana değin pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️250 gram oda ısısında tereyağı ya da bir kalıp margarin
️Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı
️Yarım ajda çay bardağı ayçiçek yağı
️Yarım ajda çay bardağı sirke (üzüm ya da elma)
️1 tatlı kaşığı tuz (içine koyacağımız zeytinin tuz oranına göre değişiklik gösterebilir, benim zeytinim tuzluydu.)
️1 tatlı kaşığı şeker
️1 yemek kaşığı kekik
️1 yemek kaşığı çörek otu ve/veya keten tohumu
️2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
️1 paket kabartma tozu
️Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)
İçi için;
1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytin, un ve kabartma tozu hariçindeki tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozunu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine zeytinimizi koyup kapıyoruz.
İster uzun, ister yuvarlak şekil veriyoruz.
Ben tepsiye sığsın diye uzun yaptım.
Üstüne yumurta sarısını sürüyor ve bir pinçik kekikle süslüyoruz.
Dileyen çörek otu ya da susamla da süsleyebilir.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında orta gözde üstleri kızarana değin pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinli Kekikli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı