SoruCevap
Yeni Üye
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 yumurta akı içine, sarısı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Alabildiğince un
İçine kullanmak için;
Dilimlenmiş zeytin
Peynir
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şunu söylemem gerekki. ! Mayalı poğaça hamuru asla aceleye gelmez. Hadi püf noktaları ile hamurumuzu yapalım.
İlk evvel sütü ılıtıyoruz. bakın kaynatmıyoruz Yalnızca ılıyacak.
Ilıyan sütün içine kuru mayayı atıyoruz ve biraz etkinleşmesi için karıştırıyoruz.
Sonra sıvı materyalleri koyuyoruz tuz ve şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam. Sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.
Hamurumuza çok un koymuyoruz. Ele yapışmayacak kadar olsa kâfi
Bir hoş püf noktası daha söylüyorum. Bu hamuru geceden yapıp balkona koyun sabaha kadar soğuk havada kendi kendine mayalansın. Dikkat yazın sıcağında demiyorum kışın günü yani. Yada buzdolabı da olur.
Mesela ben çocuklar okula götürecekleri için geceden yoğurdum. Sabah da erken kalktım formunu verip birazda tepsi mayası kesinlikle yapın. Daha pofidik oluyor.
Ben marketten marmarabirlik dilimlenmiş zeytinini aldım ve kavanozun 3 de 1 ini kullandım yani 1 dolu dolu kase zira eşim peynirli sever bir kısmı peynirli yapıldı
Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz.
200 derecede ortalama 20 dk falan. Lakin siz kızarmasını fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın. Birtakım fırınlar süratli pişirebilir.
Piştikten sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup çabucak simit ve poğaçaları koyup kapağını kapatın. Bir püf nokta da bu
Bu yaptığınız şey poğaçanızın sertleşmesini önlüyor ve yumuşacık kalıyor bu sayede.
Mesela bu tanım ile 2 tepsi çıkıyor.
Okula beslenme olarak koydum. Bide artanını soğuktan sıcağı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup difrize kaldırıyorum. Öteki bir gün çıkartırım geceden sabaha kadar erir sonrada tavada ısıtıp çocuklara yediririm.
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 yumurta akı içine, sarısı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Alabildiğince un
İçine kullanmak için;
Dilimlenmiş zeytin
Peynir
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şunu söylemem gerekki. ! Mayalı poğaça hamuru asla aceleye gelmez. Hadi püf noktaları ile hamurumuzu yapalım.
İlk evvel sütü ılıtıyoruz. bakın kaynatmıyoruz Yalnızca ılıyacak.
Ilıyan sütün içine kuru mayayı atıyoruz ve biraz etkinleşmesi için karıştırıyoruz.
Sonra sıvı materyalleri koyuyoruz tuz ve şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam. Sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.
Hamurumuza çok un koymuyoruz. Ele yapışmayacak kadar olsa kâfi
Bir hoş püf noktası daha söylüyorum. Bu hamuru geceden yapıp balkona koyun sabaha kadar soğuk havada kendi kendine mayalansın. Dikkat yazın sıcağında demiyorum kışın günü yani. Yada buzdolabı da olur.
Mesela ben çocuklar okula götürecekleri için geceden yoğurdum. Sabah da erken kalktım formunu verip birazda tepsi mayası kesinlikle yapın. Daha pofidik oluyor.
Ben marketten marmarabirlik dilimlenmiş zeytinini aldım ve kavanozun 3 de 1 ini kullandım yani 1 dolu dolu kase zira eşim peynirli sever bir kısmı peynirli yapıldı
Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz.
200 derecede ortalama 20 dk falan. Lakin siz kızarmasını fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın. Birtakım fırınlar süratli pişirebilir.
Piştikten sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup çabucak simit ve poğaçaları koyup kapağını kapatın. Bir püf nokta da bu
Bu yaptığınız şey poğaçanızın sertleşmesini önlüyor ve yumuşacık kalıyor bu sayede.
Mesela bu tanım ile 2 tepsi çıkıyor.
Okula beslenme olarak koydum. Bide artanını soğuktan sıcağı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup difrize kaldırıyorum. Öteki bir gün çıkartırım geceden sabaha kadar erir sonrada tavada ısıtıp çocuklara yediririm.
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı