Zeytinli Poğaça Ve Simit

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 yumurta akı içine, sarısı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Alabildiğince un
İçine kullanmak için;
Dilimlenmiş zeytin
Peynir

Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şunu söylemem gerekki. ! Mayalı poğaça hamuru asla aceleye gelmez. Hadi püf noktaları ile hamurumuzu yapalım.
İlk evvel sütü ılıtıyoruz. bakın kaynatmıyoruz Yalnızca ılıyacak.
Ilıyan sütün içine kuru mayayı atıyoruz ve biraz etkinleşmesi için karıştırıyoruz.
Sonra sıvı materyalleri koyuyoruz tuz ve şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam. Sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.
Hamurumuza çok un koymuyoruz. Ele yapışmayacak kadar olsa kâfi
Bir hoş püf noktası daha söylüyorum. Bu hamuru geceden yapıp balkona koyun sabaha kadar soğuk havada kendi kendine mayalansın. Dikkat yazın sıcağında demiyorum kışın günü yani. Yada buzdolabı da olur.
Mesela ben çocuklar okula götürecekleri için geceden yoğurdum. Sabah da erken kalktım formunu verip birazda tepsi mayası kesinlikle yapın. Daha pofidik oluyor.
Ben marketten marmarabirlik dilimlenmiş zeytinini aldım ve kavanozun 3 de 1 ini kullandım yani 1 dolu dolu kase zira eşim peynirli sever bir kısmı peynirli yapıldı
Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz.
200 derecede ortalama 20 dk falan. Lakin siz kızarmasını fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın. Birtakım fırınlar süratli pişirebilir.
Piştikten sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup çabucak simit ve poğaçaları koyup kapağını kapatın. Bir püf nokta da bu
Bu yaptığınız şey poğaçanızın sertleşmesini önlüyor ve yumuşacık kalıyor bu sayede.
Mesela bu tanım ile 2 tepsi çıkıyor.
Okula beslenme olarak koydum. Bide artanını soğuktan sıcağı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup difrize kaldırıyorum. Öteki bir gün çıkartırım geceden sabaha kadar erir sonrada tavada ısıtıp çocuklara yediririm.
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinli Ve Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket instant kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek) Aldığı kadar un İç harç: 2 orta boy patates Tuz Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 paket kuru maya 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım demetten az dereotu 1 çay tuz 1 adet yumurta akı sarısı üzerine Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı toz şeker Ortası için; Zeytin ezmesi yoksa zeytin de olabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı süt (Oda sıcaklığında) Yarım su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 5 su bardağı un Dışı için; 4 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı su Susam İçi için; Kaşar peyniri Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yaş maya 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un İçi için; Kaşar peyniri Bulamak için; 4 yemek kaşığı pekmez 1 ,5 su bardağı su Kavrulmuş susam Simit Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 paket yaş maya 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı tereyağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 4,5 su bardağı un Arası için; Kaşar peyniri Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmez yarım çay bardağı su ile acıyorum. Kavrulmuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt