Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler
1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak şeklinde)
500 gr havuc (ince doğranmış)
300 gr fasulye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (ayrıca unlu su icin 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su
imageszeytinyagliayvalikereviztarifiresimli5ad40c3511cc2
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi
Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuz ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıcakla temizlenip limonlu suya bırakılır Aynı şekilde havuc, kereviz ve fasulyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden once suzulur
Pişirilecek tencerenin dibine tum sebzeler ve ayvalar duzgun şekilde dizilir Uzerine zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Uzerine cıkacak kadar su eklenir, uzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, once harlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler ustte olmak uzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu veya taze nane ile suslenir
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler
1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak şeklinde)
500 gr havuc (ince doğranmış)
300 gr fasulye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (ayrıca unlu su icin 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su
imageszeytinyagliayvalikereviztarifiresimli5ad40c3511cc2
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi
Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuz ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıcakla temizlenip limonlu suya bırakılır Aynı şekilde havuc, kereviz ve fasulyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden once suzulur
Pişirilecek tencerenin dibine tum sebzeler ve ayvalar duzgun şekilde dizilir Uzerine zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Uzerine cıkacak kadar su eklenir, uzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, once harlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler ustte olmak uzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu veya taze nane ile suslenir