Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg taze bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (zeytinyağında ekledim)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Az tuz
1 kesme şeker
Üzerine:
1 tutam dereotu
Sarımsaklı yoğurt
Pul biber
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Baklayı yıkayıp doğruyoruz.
Soğanı yağla ocağa alıp soğanlar ölene dek pişirip baklayı ekliyoruz.
1 fincan su ekliyoruz .
Kapağını kapatıp 10- 15 dk kadar pişirilir.
Sonra salça, 1 çay bardağı kadar suyla karıştırıp ekliyoruz .
Şekeri tuzu da ekleyip tekrar pişiriyoruz .
Kaynanaya başlayınca altını kısıp kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz .
Tencerenin kapağını açıp soğutuyoruz, isteğe nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt dereotu ile servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yarım kg taze bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (zeytinyağında ekledim)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Az tuz
1 kesme şeker
Üzerine:
1 tutam dereotu
Sarımsaklı yoğurt
Pul biber
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Baklayı yıkayıp doğruyoruz.
Soğanı yağla ocağa alıp soğanlar ölene dek pişirip baklayı ekliyoruz.
1 fincan su ekliyoruz .
Kapağını kapatıp 10- 15 dk kadar pişirilir.
Sonra salça, 1 çay bardağı kadar suyla karıştırıp ekliyoruz .
Şekeri tuzu da ekleyip tekrar pişiriyoruz .
Kaynanaya başlayınca altını kısıp kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz .
Tencerenin kapağını açıp soğutuyoruz, isteğe nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt dereotu ile servis edebilirsiniz afiyet olsun