Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Gereçler
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım kilo bamya
3 adet soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarın yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Yapılışı
Tencereye yağ ve doğranmış soğanı alarak kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra salçalarla birlikte küçük küp formunda doğranmış domatesi (kabuğu soyulmuş) ekleyelim.
Salça ve domates biraz kavrulduktan sonra bamyaları baharatları ve limon suyunu ekleyip 5 dakika kavuralım.
En son sıcak suyu ekleyip orta ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım kilo bamya
3 adet soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarın yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Yapılışı
Tencereye yağ ve doğranmış soğanı alarak kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra salçalarla birlikte küçük küp formunda doğranmış domatesi (kabuğu soyulmuş) ekleyelim.
Salça ve domates biraz kavrulduktan sonra bamyaları baharatları ve limon suyunu ekleyip 5 dakika kavuralım.
En son sıcak suyu ekleyip orta ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.