Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi (Kuru Barbunya) İçin Malzemeler
3 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu veya 1 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Sumak
Kırmızı toz biber
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi (Kuru Barbunya) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar.Zeytinyağlı tarifleri sevmeyen yoktur sanırım. Sizlere yapmış olduğum ve çok beğenilen barbunya pilaki tarifini paylaşmak istedim, deneyenlere afiyet olsun.
Öncelikle kuru barbunya kullandığım için geceden 2 su bardağı barbunyayı tuzlu soğuk suya bırakıyoruz.
Geceden suya bıraktığımız barbunyayı iyice yıkayıp 20 dk pişiriyoruz.
Diğer taraftan soğanları ince yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
Zeytinyağını ekleyip soğanı rengi döne kadar kavuruyoruz.
Kavrulan soğana salça ve domates sosu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp, önce havucu tencereye ekleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri ekleyip kısık ateşte 10 dk kadar kavurup baharatları, tuzu ve şekeri ekleyip üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15. 20 dk kontrollü pişiriyoruz.
Pişen yemeği ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi (Kuru Barbunya) Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu veya 1 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Sumak
Kırmızı toz biber
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi (Kuru Barbunya) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar.Zeytinyağlı tarifleri sevmeyen yoktur sanırım. Sizlere yapmış olduğum ve çok beğenilen barbunya pilaki tarifini paylaşmak istedim, deneyenlere afiyet olsun.
Öncelikle kuru barbunya kullandığım için geceden 2 su bardağı barbunyayı tuzlu soğuk suya bırakıyoruz.
Geceden suya bıraktığımız barbunyayı iyice yıkayıp 20 dk pişiriyoruz.
Diğer taraftan soğanları ince yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
Zeytinyağını ekleyip soğanı rengi döne kadar kavuruyoruz.
Kavrulan soğana salça ve domates sosu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp, önce havucu tencereye ekleyip biraz kavurduktan sonra patatesleri ekleyip kısık ateşte 10 dk kadar kavurup baharatları, tuzu ve şekeri ekleyip üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15. 20 dk kontrollü pişiriyoruz.
Pişen yemeği ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi (Kuru Barbunya) Fotoğraflı Yapılışı