Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo yarı haşlanmış barbunya
1 tane kuru soğan yemeklik doğranmış olacak
1 tane domates
1 tane havuç küp doğranmış
1 tane patates küp doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası
3 su bardağı su
Piştikten sonra üzerine
Yarım çay bardağı daha zeytinyağı
Üzeri için
İnce kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağı soğanı alarak kavuruyoruz.
Kavrulan soğana salçayı ek ediyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra havucu ek ediyoruz.
Şekeri karabiberi ek ederek barbunyayı da koyarak kavurup suyunu ek ediyoruz.
Tuzunu atıyoruz kapağını kapatıp biraz pişirdikten sonra patatesini ek ediyoruz dikkat ediyoruz ne patates erisin içinde nede barbunya erisin dikkatli biçimde pişiriyoruz.
Altını kapatıp üzerine zeytin yağını ek ederek dinlendiriyoruz.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis yapıyoruz.Not : barbunyanın cinsine nazaran pişirme mühletini ayarlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt