Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
500 gram barbunya
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
1 küp şeker/ 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyoruz.
Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Havuçları küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz ve yumuşayınca rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.
Salçayı ekleyip biraz kaçırdıktan sonra barbunyaları ekliyoruz.
Barbunyaları da 3 4 dk kavurduktan sonra baharatları ekleyip sıcak suyu da ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram barbunya
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
1 küp şeker/ 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyoruz.
Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Havuçları küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz ve yumuşayınca rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.
Salçayı ekleyip biraz kaçırdıktan sonra barbunyaları ekliyoruz.
Barbunyaları da 3 4 dk kavurduktan sonra baharatları ekleyip sıcak suyu da ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı