Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
500 gram taze barbunya (ayıklanmış)
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet orta uzunluk patates
2 diş sarımsak
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı

Kuru barbunyadan yapacaksanız bir gece evvelce güzelce yıkayıp ıslatılır.
Taze barbunyayı yıkadıktan sonra tencereye alıp su ek ederek kara suyunun çıkması için biraz kaynatıp süzgeçten süzelim.
Tenceremize zeytinyağını alıp yemeklik doğranan soğan ve sarımsağı kavuralım.
Akabinde salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Üzerine küp küp doğranmış havuç, patates ve domates rendesini ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
Barbunyayı ekleyip bir kaç kez karıştırıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, tuz ve kesme şeker ekleyelim.
Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağı kısıp yumuşayana kadar pişirelim.
Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı gezdirip maydanozla süsleyelim.
Dileyen üzerine limonda ekleyebilir.
Afiyetle
 
Üst Alt