Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı barbunya
2 tane küçük patates
1 tane büyük havuç
2 diş sarımsak
1 tane orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı domates (Yazdan hazırlanmış )
Şeker
Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak barbunyayi tencereye alalım, sıcak su ekleyerek 10 dakika haşlayın ve sonra suyunu süzelim.
Tencereye zeytinyağı alınır, soğanlar yemeklik doğranır, biraz zeytinyağında sotelenir.
Küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim, 5 dakika kadar kavuralım.
Domatesleri ekleyip, sarımsağı rendeleyip, ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Salçamızı ekleyelim karıştıralım.
Son olarak barbunya ve patatesleri tenceremize ilave edip, üzerini geçecek kadar soğuk suyu katalım.
Tuz ve şekeri ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
Barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirilir
Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kapağı kapalı bir şekilde servis yapana kadar bekletilir.
Son olarak servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Soğuk olarak servis yapılır Afiyet olsun Barbunya pilaki yaklaşık yarım saatte pişti
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket kuru barbunya 1 tane büyük soğan 2 tane havuç 1 tane patates 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım su bardağı zeytinyağı 1 küçük demet dereotu Karabiber Pulbiber Tuz 1 limonun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler 500 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet orta uzunluk patates 2 diş sarımsak 2 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet kesme şeker Sıcak su (üzerini geçecek kadar) Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller 300 gram barbunya (Ayıklanmış) 1 adet havuç (Büyük boy) 1 adet patates (Büyük boy) 1 adet soğan 1 adet sarımsak 1.5 yemek kaşığı salça 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 adet küp şeker Tuz Maydanoz (Süslemek için) Zeytinyağlı Barbunya Pilaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo yarı haşlanmış barbunya 1 tane kuru soğan yemeklik doğranmış olacak 1 tane domates 1 tane havuç küp doğranmış 1 tane patates küp doğranmış 1 çay bardağı zeytinyağı 3-4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kadar taze barbunya Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 2 adet küçük havuç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı şeker 2-3 diş sarımsak Tuz Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt