Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller
300 gram barbunya (Ayıklanmış)
1 adet havuç (Büyük boy)
1 adet patates (Büyük boy)
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1.5 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 adet küp şeker
Tuz
Maydanoz (Süslemek için)

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bu pilaki kusursuz, doyurucu, vitamin deposu, yanına ek yemek gerekmeden tam öğünlük yemek.
Barbunyaları kabuklarından temizleyelim, tencereye dökelim, üzerini geçecek formda su ekleyip 10 dakika haşlayalım, farklı bir tenceremize yağı dökelim.
Soğanı ve sarımsağı pembeleşene dek kavuralım, küp küp doğranmış havuç ve patatesi dökelim, 4-5 dakika soteleyelim, salçayı ve barbunyaları ekleyip karıştıralım, şeker ve tuzunu dökelim, suyunu ek edelim.
Kısık ateşte kapağı kapalı halde barbunyalar yumuşayana kadar denetimi pişirelim, akabinde servis tabağına alalım, üzerine dilerseniz tekrar zeytinyağı gezdirebilirsiniz, maydanozla süsleyip afiyetle yiyin.
 
Üst Alt