Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya
1 orta uzunluk soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı sumak
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Yapılışı
Zeytinyağını düdüklü tencereye döküyoruz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Salça ve domates sosunu ekleyip, akabinde havuç ve barbunyayı koyuyoruz.
Baharatlarını ekleyip, 3 su bardağı suyu ek edip kapatıyoruz.
10 dakika kaynadıktan sonra düdüğünü indiriyoruz.
Kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya
1 orta uzunluk soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı sumak
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Yapılışı
Zeytinyağını düdüklü tencereye döküyoruz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Salça ve domates sosunu ekleyip, akabinde havuç ve barbunyayı koyuyoruz.
Baharatlarını ekleyip, 3 su bardağı suyu ek edip kapatıyoruz.
10 dakika kaynadıktan sonra düdüğünü indiriyoruz.
Kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.