Son konular

Zeytinyağlı Bebek Enginar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Taze enginar
Zeytinyağı
İnce kıyılmış dereotu
İnce kıyılmış taze soğan
Tuz
Karabiber
1 adet kesme şeker
Limon

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle en üst kart yaprakları alarak enginarları temizleyelim.
Kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Yayvan bir tencerede zeytinyağın da ince kıyılmış yeşil soğanı biraz çevirelim.
Limonlu suda bekleyen enginarları yıkadıktan sonra tencereye dizelim.
Daha sonra tuz,karabiber,şeker ve limon suyu ekleyip,enginarların üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım.
Üzerine pişirme kağıdı ile saralım. ( bu enginarların kararmaması hemde daha düzgün pişmesi için)
Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
45 dk sonra denetim ediyosun eğer enginarın dış yaprağı pıt diye kopuyorsa tabiatıyla pişmiş demektir.
Tencerede sıcakken üzerine zeytinyağı gezdirip ince ince kıydığın dereotunu ekliyorsun.
Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun. ‍
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt