Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk beyaz lahana
3 adet büyük kuru soğan
40 gram kuş üzümü
25 gram dolmalık fıstık
3 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı şeker
1, 5 çay kaşığı tuz
2, 5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanaları sıcak suda haşlıyoruz.
Soğanlarımızı doğuruyoruz ,tenceremize alıyoruz .
Zeytinyağını fıstığı ek edip kavuruyoruz.
Pirincimizi ek ediyoruz biraz daha kavuruyoruz.
Baharatlarımızı, kuş üzümünü, şekerimizi ilave edip biraz daha kavuruyoruz .
1, 5 şu bardağı su ek ediyoruz.
1, 5 çay kaşığı tuzumuzu ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Biraz dinlendirip evvelden haşladığımız lahanalarımızı sarıyoruz.
1 su bardağı sıcak su ek edip 50 dakika pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
1 adet orta uzunluk beyaz lahana
3 adet büyük kuru soğan
40 gram kuş üzümü
25 gram dolmalık fıstık
3 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı şeker
1, 5 çay kaşığı tuz
2, 5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanaları sıcak suda haşlıyoruz.
Soğanlarımızı doğuruyoruz ,tenceremize alıyoruz .
Zeytinyağını fıstığı ek edip kavuruyoruz.
Pirincimizi ek ediyoruz biraz daha kavuruyoruz.
Baharatlarımızı, kuş üzümünü, şekerimizi ilave edip biraz daha kavuruyoruz .
1, 5 şu bardağı su ek ediyoruz.
1, 5 çay kaşığı tuzumuzu ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Biraz dinlendirip evvelden haşladığımız lahanalarımızı sarıyoruz.
1 su bardağı sıcak su ek edip 50 dakika pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.