Zeytinyağlı Biber Dolması (Etli Tadında) Fevkalade Tanımı İçin Materyaller
1 kilo biber dolması (Ayıklanmış yıkanmış ve tabanlarından bıçakla delik açılmış)
2 tane patates dolmanın ortalarına koymak için
2 tane kuru soğan
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı reyhan (Olmasa da olur)
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı silme biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için
Çeyrek bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 fiske tuz
Su (Tahmini 4 su bardağı)
Zeytinyağlı Biber Dolması (Etli Tadında) Fevkalade Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur ve pirinç 15 dakika evvelden sıcak suyla ıslatılır fazla suyu süzülür.
İçine soğanı minik küp doğranır maydanoz ince kıyılır baharatları eklenir salçası konur.
Zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir ve yoğurulur dolma biberlerin içine doldurulur.
Üzerlerine domates kesilerek konur ve ortalarına patates doğranarak ortalarına yerleştirilir.
İstenirse kuru soğanda konulabilir.
Sosu için çeyrek çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça bir fiske tuz kavrulur.
Gereğince su konur dolmaların üzerine kepçeyle gezdirilir kaynadıktan sonra orta kısıkta pişirilir.
Zeytinyağlı Biber Dolması (Etli Tadında) Harikulade Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo biber dolması (Ayıklanmış yıkanmış ve tabanlarından bıçakla delik açılmış)
2 tane patates dolmanın ortalarına koymak için
2 tane kuru soğan
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı reyhan (Olmasa da olur)
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı silme biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için
Çeyrek bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 fiske tuz
Su (Tahmini 4 su bardağı)
Zeytinyağlı Biber Dolması (Etli Tadında) Fevkalade Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur ve pirinç 15 dakika evvelden sıcak suyla ıslatılır fazla suyu süzülür.
İçine soğanı minik küp doğranır maydanoz ince kıyılır baharatları eklenir salçası konur.
Zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir ve yoğurulur dolma biberlerin içine doldurulur.
Üzerlerine domates kesilerek konur ve ortalarına patates doğranarak ortalarına yerleştirilir.
İstenirse kuru soğanda konulabilir.
Sosu için çeyrek çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça bir fiske tuz kavrulur.
Gereğince su konur dolmaların üzerine kepçeyle gezdirilir kaynadıktan sonra orta kısıkta pişirilir.
Zeytinyağlı Biber Dolması (Etli Tadında) Harikulade Tanımı Fotoğraflı Yapılışı