Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
(30 adet küçük dolmalık biber için)
30 küçük dolmalık biber
4 orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) su bardağı kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 (yarım) türk kahvesi fincanıyla kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
3-4 dal maydanoz
3-4 dal taze nane
1 domates (dolmalara kapak için)
1 su bardağı sıcak su (iç malzemesini pişirirken)
1-1, 5 su bardağı sıcak su (dolmaları pişirirken)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır.
Tencereye alınan zeytinyağında küçük doğranan soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.
Şeker, tuz, kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
Yıkanan pirinçler de ilave edildikten sonra 1-2 dakika kavrulur.
1 su bardağı sıcak su eklenir; tadı tuzu kontrol edilir ve 3-4 dakika pişmeye bırakılır.
Tencerenin altı kapatılınca yıkayıp doğradığımız maydanoz ve nane yaprakları ilave edilir, karıştırılır; biberler doldurulur.
Tencereye alınan biberlerin üzerine kesilen domateslerden kapak yapılır.
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
Eklenen 1 su bardağı sıcak su ile pişmeye bırakılır. (pişmezse ayrıca sıcak su ilave edilir. )
Pişen dolmalar ılık ılık ya da soğuk servis edilir.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
(30 adet küçük dolmalık biber için)
30 küçük dolmalık biber
4 orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) su bardağı kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 (yarım) türk kahvesi fincanıyla kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
3-4 dal maydanoz
3-4 dal taze nane
1 domates (dolmalara kapak için)
1 su bardağı sıcak su (iç malzemesini pişirirken)
1-1, 5 su bardağı sıcak su (dolmaları pişirirken)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır.
Tencereye alınan zeytinyağında küçük doğranan soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.
Şeker, tuz, kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
Yıkanan pirinçler de ilave edildikten sonra 1-2 dakika kavrulur.
1 su bardağı sıcak su eklenir; tadı tuzu kontrol edilir ve 3-4 dakika pişmeye bırakılır.
Tencerenin altı kapatılınca yıkayıp doğradığımız maydanoz ve nane yaprakları ilave edilir, karıştırılır; biberler doldurulur.
Tencereye alınan biberlerin üzerine kesilen domateslerden kapak yapılır.
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
Eklenen 1 su bardağı sıcak su ile pişmeye bırakılır. (pişmezse ayrıca sıcak su ilave edilir. )
Pişen dolmalar ılık ılık ya da soğuk servis edilir.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı