Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
8 tane dolmalık biber
Her biber için 2 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet kadar maydanoz
1 adet domates (üzerini kapatmak için)
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
Sıvı yağ-zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Siz kişi sayısına nazaran biberi ve pirinci 2 kaşık artırarak daha da fazla yapabilirsiniz.
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
Soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip düzgünce karıştıralım.
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri tencereye alalım.
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su(biberleri yarısını kaplayacak kadar olmalı ve ben bu evrede çok az salça daha koydum yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar ve salçayı bu suda karıştırarak eritelim.
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek halde tencereye, biberlerin yarısına gelecek kadar dökelim.
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
Daha sonra biberlerin üstüne çok az zeytinyağı gezdirelim.
Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
Tadı çok hoş ve hafif oluyor şimdiden afiyet olsun hepinize
8 tane dolmalık biber
Her biber için 2 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet kadar maydanoz
1 adet domates (üzerini kapatmak için)
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
Sıvı yağ-zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Siz kişi sayısına nazaran biberi ve pirinci 2 kaşık artırarak daha da fazla yapabilirsiniz.
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
Soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip düzgünce karıştıralım.
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri tencereye alalım.
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su(biberleri yarısını kaplayacak kadar olmalı ve ben bu evrede çok az salça daha koydum yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar ve salçayı bu suda karıştırarak eritelim.
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek halde tencereye, biberlerin yarısına gelecek kadar dökelim.
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
Daha sonra biberlerin üstüne çok az zeytinyağı gezdirelim.
Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
Tadı çok hoş ve hafif oluyor şimdiden afiyet olsun hepinize