Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demet taze nane
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet frenk maydanozu (şart değil varsa)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz sumak
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz sumak
1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle biberleri temizleyelim.
Ben üst kısmını bıçakla kesip domates yerine onu kapatmayı tercih ediyorum.
Yıkadığımız biberleri tencereye yerleştirip içerlerine tuz serpiştirin.
Başka bir kapta yıkadığımız pirinçi ve bulguru alalım.
Üzerine baharatları, zeytinyağını, salçaları, ince doğranmış yeşillikleri ve ince doğradığımız soğanı ekleyip karıştıralım.
İç harcımızla biberleri dolduralım.
Üzerine kapakları kapatalım.
Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın dolma biberin üzerine dökelim.
Evvel kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Akabinde evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demet taze nane
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet frenk maydanozu (şart değil varsa)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz sumak
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz sumak
1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle biberleri temizleyelim.
Ben üst kısmını bıçakla kesip domates yerine onu kapatmayı tercih ediyorum.
Yıkadığımız biberleri tencereye yerleştirip içerlerine tuz serpiştirin.
Başka bir kapta yıkadığımız pirinçi ve bulguru alalım.
Üzerine baharatları, zeytinyağını, salçaları, ince doğranmış yeşillikleri ve ince doğradığımız soğanı ekleyip karıştıralım.
İç harcımızla biberleri dolduralım.
Üzerine kapakları kapatalım.
Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın dolma biberin üzerine dökelim.
Evvel kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Akabinde evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.