Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
20 adet orta büyüklükte dolma biber
3 su bardağı baldo pirinç
3 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 tutam taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kadar toz kuru nane
2 adet domates (biberlerin üzerini kapatmak için)
3,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak pirinci yıkayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağını tencereye koyalım, soğanları ek edip, sararana kadar kavuralım. Fıstıkları da ek edelim.
Fıstıklar da biraz sararınca rende domatesi ve salçayı ek edip bir kaç dakika da bu biçimde kavuralım pirinci ek edelim ve 5-6 dakika da bu formda kavuralım.
Yıkadığımız kuş üzümünü ek edelim kaynamış üç buçuk bardak sıcak suyu ek edelim ve baharatlarını ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım demlenmeye bırakalım.
Maydanoz, dereotu ve taze naneyi doğrayıp, en son ek edelim. Dolma biberleri üzerinde boşluk kalacak biçimde yarım dolduralım üzerlerine.
Kestiğimiz domatesleri kapak yapalım tencereye dizelim. Biberlerin yarısını biraz geçecek biçimde sıcak su koyup birazda üzerine zeytinyağı gezdirelim yarım açık ocakta pişirelim
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
20 adet orta büyüklükte dolma biber
3 su bardağı baldo pirinç
3 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 tutam taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kadar toz kuru nane
2 adet domates (biberlerin üzerini kapatmak için)
3,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak pirinci yıkayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağını tencereye koyalım, soğanları ek edip, sararana kadar kavuralım. Fıstıkları da ek edelim.
Fıstıklar da biraz sararınca rende domatesi ve salçayı ek edip bir kaç dakika da bu biçimde kavuralım pirinci ek edelim ve 5-6 dakika da bu formda kavuralım.
Yıkadığımız kuş üzümünü ek edelim kaynamış üç buçuk bardak sıcak suyu ek edelim ve baharatlarını ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım demlenmeye bırakalım.
Maydanoz, dereotu ve taze naneyi doğrayıp, en son ek edelim. Dolma biberleri üzerinde boşluk kalacak biçimde yarım dolduralım üzerlerine.
Kestiğimiz domatesleri kapak yapalım tencereye dizelim. Biberlerin yarısını biraz geçecek biçimde sıcak su koyup birazda üzerine zeytinyağı gezdirelim yarım açık ocakta pişirelim
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı