Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 su bardağı kırıkı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın ( isteğe göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 adet büyük uzunluk domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Dolmaların üzerine kapamak için;
1 adet küçük uzunluk domates
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolma biberler kapak kısımları dikkatlice kesilir ve yıkanır.
İç harcı için soğanlar yemeklik küp küp doğranıp kavrulur. Rendelenen domates eklenir. Yıkanıp süzülen pirinç eklenir ve yavaşça kavrulur. Tuz ve baharatlar kuş üzümü ve dolmalık ( çam ) fıstığı eklenir. En son maydanoz eklenir ve karıştırılır. Ocaktan alınır.
Dolmaların içleri doldurulur ve üzerlerine domates modülleri eklenir.
Tencereye dizilir yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir.
Tencerenin yarısına kadar dikkatlice su eklenir. 30 dk kısık-orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 su bardağı kırıkı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın ( isteğe göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 adet büyük uzunluk domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Dolmaların üzerine kapamak için;
1 adet küçük uzunluk domates
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolma biberler kapak kısımları dikkatlice kesilir ve yıkanır.
İç harcı için soğanlar yemeklik küp küp doğranıp kavrulur. Rendelenen domates eklenir. Yıkanıp süzülen pirinç eklenir ve yavaşça kavrulur. Tuz ve baharatlar kuş üzümü ve dolmalık ( çam ) fıstığı eklenir. En son maydanoz eklenir ve karıştırılır. Ocaktan alınır.
Dolmaların içleri doldurulur ve üzerlerine domates modülleri eklenir.
Tencereye dizilir yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir.
Tencerenin yarısına kadar dikkatlice su eklenir. 30 dk kısık-orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.