Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
10 adet orta uzunluk dolmalık biber
1 adet domates
İç harcı için
1 adet küçük uzunluk soğan
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam maydanoz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Nane
Kimyon
Karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 10 adet orta uzunluk dolmalık biberi yıkayalım.
Biberleri bıçak yardımı ile saplarını çıkartıp, çekirdeklerini temizleyelim.
Yarım su bardağı yıkanıp, suyu süzülmüş pirinci ekleyelim.
Akabinde kaba 1 adet küçük uzunluk ince ince doğranmış soğan, 1 diş ince ince doğranmış sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 tutam ince ince doğranmış maydanoz, damak tadınıza nazaran kimyon, karabiber, kuru nane ve tuz koyalım.
Son olarak yarım çay bardağı zeytinyağının birçoklarını koyun. Birazını sosunda kullanmak üzere ayıralim.
Hazırladığınız dolma iç harcını eliniz ile güzelce karıştırın.
Daha sonra dolmalık biberlerin iç kısımlarını üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde harç ile doldurup, tencere içine dik olarak dizelim.
Akabinde 1 adet domatesi küçük küçük kesip, biber dolmasının üzerine kapatalım.
Son olarak küçük bir sos tavası içine 1 tatlı kaşığı biber salçası koyun.
Üzerine kalan zeytinyağını ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan salçanın üzerine 1 buçuk su bardağından biraz fazla su döküp, karıştırın.
Akabinde ocaktan alalım.
Biber dolmasının üzerine biraz tuz serpiştirin.
Salçalı sosu da dolmanın üzerine gezdirerek, dökelim.
Hazırladığınız biber dolmasını ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Kısık ateş üzerinde pirinçler şişene kadar 30 dakika pişirin. Zeytintagim. @aycinezeytinyaglari sayfasından
10 adet orta uzunluk dolmalık biber
1 adet domates
İç harcı için
1 adet küçük uzunluk soğan
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam maydanoz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Nane
Kimyon
Karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 10 adet orta uzunluk dolmalık biberi yıkayalım.
Biberleri bıçak yardımı ile saplarını çıkartıp, çekirdeklerini temizleyelim.
Yarım su bardağı yıkanıp, suyu süzülmüş pirinci ekleyelim.
Akabinde kaba 1 adet küçük uzunluk ince ince doğranmış soğan, 1 diş ince ince doğranmış sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 tutam ince ince doğranmış maydanoz, damak tadınıza nazaran kimyon, karabiber, kuru nane ve tuz koyalım.
Son olarak yarım çay bardağı zeytinyağının birçoklarını koyun. Birazını sosunda kullanmak üzere ayıralim.
Hazırladığınız dolma iç harcını eliniz ile güzelce karıştırın.
Daha sonra dolmalık biberlerin iç kısımlarını üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde harç ile doldurup, tencere içine dik olarak dizelim.
Akabinde 1 adet domatesi küçük küçük kesip, biber dolmasının üzerine kapatalım.
Son olarak küçük bir sos tavası içine 1 tatlı kaşığı biber salçası koyun.
Üzerine kalan zeytinyağını ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan salçanın üzerine 1 buçuk su bardağından biraz fazla su döküp, karıştırın.
Akabinde ocaktan alalım.
Biber dolmasının üzerine biraz tuz serpiştirin.
Salçalı sosu da dolmanın üzerine gezdirerek, dökelim.
Hazırladığınız biber dolmasını ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Kısık ateş üzerinde pirinçler şişene kadar 30 dakika pişirin. Zeytintagim. @aycinezeytinyaglari sayfasından