Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
6 tane dolmalık biber
Zeytinyağı
İç pilavı için;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane domates rendesi
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç pilavını hazırlıyoruz.
Küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarımsağı zeytinyağıyla kavuruyoruz.
Biber ve domates salçasını da ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
1 domates rendesini ekleyip bir kaç tıp karıştırıyoruz.
Pirinç ve bulguru ekleyip birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Tuzu ek edip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince ocağı kapatıp ince ince doğradığımız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz.
İsteğe nazaran nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
İç harcımızı hazırladıktan sonra biberleri güzelce yıkayıp içini temizliyoruz.
Kestiğimiz üst kısımları atmayalım ki kapak olarak kullanalım.
Hoş bir imgesi oluyor fakat isteyen domatesi kapak olarak kullanabilir.
Güzelce temizlediğimiz biberleri tuzlu su yapıp içine atıyoruz ki tuz her yerine eşit dağılsın.
Biberleri harcımızla doldurup tencereye diziyoruz. Ben kapaklı borcamda pişirdim.
Doldurduğumuz biberlerin üzerine tuz serpip çokça zeytinyağı gezdiriyoruz.
Biberlerin yarısına gelecek halde su koyup ocağa alıyoruz.
25 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Sonrasında evvelce ısıttığımız fırına alıyoruz ve 15 dk kadar üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Tabi ki denetimli pişirmekte yarar var. Yoğurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun
6 tane dolmalık biber
Zeytinyağı
İç pilavı için;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane domates rendesi
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç pilavını hazırlıyoruz.
Küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarımsağı zeytinyağıyla kavuruyoruz.
Biber ve domates salçasını da ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
1 domates rendesini ekleyip bir kaç tıp karıştırıyoruz.
Pirinç ve bulguru ekleyip birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Tuzu ek edip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince ocağı kapatıp ince ince doğradığımız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz.
İsteğe nazaran nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
İç harcımızı hazırladıktan sonra biberleri güzelce yıkayıp içini temizliyoruz.
Kestiğimiz üst kısımları atmayalım ki kapak olarak kullanalım.
Hoş bir imgesi oluyor fakat isteyen domatesi kapak olarak kullanabilir.
Güzelce temizlediğimiz biberleri tuzlu su yapıp içine atıyoruz ki tuz her yerine eşit dağılsın.
Biberleri harcımızla doldurup tencereye diziyoruz. Ben kapaklı borcamda pişirdim.
Doldurduğumuz biberlerin üzerine tuz serpip çokça zeytinyağı gezdiriyoruz.
Biberlerin yarısına gelecek halde su koyup ocağa alıyoruz.
25 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Sonrasında evvelce ısıttığımız fırına alıyoruz ve 15 dk kadar üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Tabi ki denetimli pişirmekte yarar var. Yoğurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun