Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
2 adet havuç
yarım kg brüksel lahanası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakalın suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brüksel lahanasının dış yapraklarını temizleyelim ve yıkayalım.
Piyazlık doğranmış soğan ve jülyen doğranmış havuçları bir tencereye alıp üzerine zeytinyağını gezdirelim.
Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
Üzerine 1çay bardağı suyu, portakal suyunu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
2 adet havuç
yarım kg brüksel lahanası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakalın suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brüksel lahanasının dış yapraklarını temizleyelim ve yıkayalım.
Piyazlık doğranmış soğan ve jülyen doğranmış havuçları bir tencereye alıp üzerine zeytinyağını gezdirelim.
Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
Üzerine 1çay bardağı suyu, portakal suyunu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı