Zeytınyağlı Brüksel Lahanası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytınyağlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
1 paket lahana
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 -5 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 küp şeker
Yarım sıkılmış limon suyu
Tuz

Zeytınyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı

Lahanaların dış kabuklarını temizleyelim , sirkeli suda 20 dk bekletelim ,yıkayıp süzdürelim.
Tencereyi ocağa alalım , soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
Domates sosunu koyalım biraz kavuralım.
Doğranmış sarımsak ve havuçları da ek edelim.
Lahanaları ek edelim yavaş yavaş karıştıralım sosa düzgünce bulansın.
3 su bardağı kaynar su tuz küp şekeri de ek edip pişmeye bırakalım.
Lahanalar sararmaya başlayınca doğradığımız patatesleri ek de edelim .
Patates zeytinyağlı yemeklerde daha çabuk piştiği için , son olarak konuyor öteki türlü fazla pişip yemeğe karışınca manzara beğenilen olmuyor.
Yemeğimiz yaklaşık 20-25 dk pişiyor.
Piştikten sonra üzerine limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt