Zeytinyağlı Çanak Kereviz Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk kereviz
1 orta uzunluk kuru soğan
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
Pişmiş konserve bezelye (küçük bir kase yahut dondurucudan da pişmemiş kullanabilirsiniz)
1 büyük portakal suyu
1 mandalina suyu
1 küçük limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz -karabiber -dereotu
2 küp şeker
Zeytinyağlı Çanak Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizin kabuğunu soyalım ve bir parmaktan daha ince biçimde yuvarlak olarak keselim kararmaması için.
Bir kaba 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu sıkıp su ile dolduralım içine koyalım.
Kestiğimiz kerevizlerin ortasını hafif oyalım oyduğumuz kesimleri da küp küp doğrayıp limonlu suya atalım.
Soğanı patatesi havucu küp küp doğrayalım.
Soğanı zeytinyağını tencereye koyup kavuralım.
Üzerine havucu koyup biraz kavuralım.
Patatesi ve küp küp oyduğumuz kısımdan çıkan kerevizleri koyup kavurmaya devam edelim (bezelye dondurucudan kullanacaksanız onu da bu esnada kavurun).
Kavurduğumuz materyaller tencerenin kenarına gerçek yahut öbür bir kaba alalım.
Yuvarlak olan kerevizleri tencereye dizelim üzerine yaptığımız garnitürleri koyalım.
Portakalı limonu ve mandalinayı sıkalım ve suyunu kerevizlerin üzerine dökelim.
Tuzunu biraz karabiberi atalım 2 küp şeker koyalım ve az ölçüde su ek edelim pişirmeye bırakalım(çatal batırıp pişmişliğini denetim edip az ölçü daha su ek edip pişirmeye devam edebilirsiniz).
Konserve bezelye kullanacaksanız tencerenin altını kapatmadan 5-10 dk evvel kerevizlerin üzerine koyalım.
Piştikten ve soğuduktan sonra kerevizleri bir servis tabağına alalım garnitürler kerevizlerin üzerinden hafif kenarlara düşmüş olabilir.
Onları çanak kerevizin üzerine yerleştirelim kıyılmış dereotunu serpelim ve servis edelim.
1 büyük uzunluk kereviz
1 orta uzunluk kuru soğan
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
Pişmiş konserve bezelye (küçük bir kase yahut dondurucudan da pişmemiş kullanabilirsiniz)
1 büyük portakal suyu
1 mandalina suyu
1 küçük limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz -karabiber -dereotu
2 küp şeker
Zeytinyağlı Çanak Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizin kabuğunu soyalım ve bir parmaktan daha ince biçimde yuvarlak olarak keselim kararmaması için.
Bir kaba 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu sıkıp su ile dolduralım içine koyalım.
Kestiğimiz kerevizlerin ortasını hafif oyalım oyduğumuz kesimleri da küp küp doğrayıp limonlu suya atalım.
Soğanı patatesi havucu küp küp doğrayalım.
Soğanı zeytinyağını tencereye koyup kavuralım.
Üzerine havucu koyup biraz kavuralım.
Patatesi ve küp küp oyduğumuz kısımdan çıkan kerevizleri koyup kavurmaya devam edelim (bezelye dondurucudan kullanacaksanız onu da bu esnada kavurun).
Kavurduğumuz materyaller tencerenin kenarına gerçek yahut öbür bir kaba alalım.
Yuvarlak olan kerevizleri tencereye dizelim üzerine yaptığımız garnitürleri koyalım.
Portakalı limonu ve mandalinayı sıkalım ve suyunu kerevizlerin üzerine dökelim.
Tuzunu biraz karabiberi atalım 2 küp şeker koyalım ve az ölçüde su ek edelim pişirmeye bırakalım(çatal batırıp pişmişliğini denetim edip az ölçü daha su ek edip pişirmeye devam edebilirsiniz).
Konserve bezelye kullanacaksanız tencerenin altını kapatmadan 5-10 dk evvel kerevizlerin üzerine koyalım.
Piştikten ve soğuduktan sonra kerevizleri bir servis tabağına alalım garnitürler kerevizlerin üzerinden hafif kenarlara düşmüş olabilir.
Onları çanak kerevizin üzerine yerleştirelim kıyılmış dereotunu serpelim ve servis edelim.