Zeytinyağlı Çitme Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Tuz
Zeytinyağlı Çitme Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar çitme yapılarak küçük küçük doğranır. Biberler ve domatesler küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı koyulur, üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine salçalar kırmızı toz biber eklenir. Bir iki dakika kavrulunca kabak, biber ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir. 5 dakika kadar kavrulunca üzerine sıcak su ve tuz eklenir (Kabakları kavururken çok az sıcak su ekleyin ki tabanı tutmasın)
kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken su az gelirse üzerine sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
En son domatesler de eklenir ve domatesler pişince ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Çitme Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Tuz
Zeytinyağlı Çitme Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar çitme yapılarak küçük küçük doğranır. Biberler ve domatesler küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı koyulur, üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine salçalar kırmızı toz biber eklenir. Bir iki dakika kavrulunca kabak, biber ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir. 5 dakika kadar kavrulunca üzerine sıcak su ve tuz eklenir (Kabakları kavururken çok az sıcak su ekleyin ki tabanı tutmasın)
kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken su az gelirse üzerine sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
En son domatesler de eklenir ve domatesler pişince ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Çitme Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı