Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı İçin Materyaller
2 demet deniz börülcesi
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 litre su
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı Yapılışı
Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp şayet varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.
Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (Bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).
Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (Dallarını saplarından tutarak kolları tek tek kendinize hakikat çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın)
Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
1 gece evvelce yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. İsteğe bağlı tuz koyabilirsiniz. Ben koymadım kendisi hayli tuzlu zira. Afiyet olsun.
2 demet deniz börülcesi
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 litre su
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı Yapılışı
Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp şayet varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.
Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (Bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).
Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (Dallarını saplarından tutarak kolları tek tek kendinize hakikat çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın)
Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
1 gece evvelce yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. İsteğe bağlı tuz koyabilirsiniz. Ben koymadım kendisi hayli tuzlu zira. Afiyet olsun.