Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg kabak
1 tutam taze soğan ( 1 bas kuru soğanda olabilir )
1 tutam dereotu
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
Zeytinyağında kavurmak için tencereye alıyoruz.
Kavrulunca üzerine doğranmış soğan ve dereotunu ilave ediyoruz.
Renkleri hafif değişince nane pul biber ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Ocağı kapatıyoruz.
Soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kg kabak
1 tutam taze soğan ( 1 bas kuru soğanda olabilir )
1 tutam dereotu
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
Zeytinyağında kavurmak için tencereye alıyoruz.
Kavrulunca üzerine doğranmış soğan ve dereotunu ilave ediyoruz.
Renkleri hafif değişince nane pul biber ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Ocağı kapatıyoruz.
Soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı