SoruCevap
Yeni Üye
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo üzüm yaprağı
İç materyali;
2 su bardağı pirinç
Yarım demek maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kuru nane
Yarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini sağlayacaktır)
Pişirme sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1.5 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı(200ml)
1 çay bardağı ılık su
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları bir gece öncesinden soğuk suya bırakalım tuzunu salması için.
Ertesi gün yaprakları suyunu alması için süzgeçe alalım ve biz iç harcımıza geçelim.
Öncelikle zeytinyağını ekleyip soğanımızı güzelce kavuralım.
Sırasıyla pirinç salça ve baharatları da ekleyelim.
Önemli bir püf nokta: daha sonra hazır olan içimize suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
Daha sonra yapraklarımızı sarmaya başlayalım.
Sardığımız yaprakları düdüklü tenceremizin altına yaprak sapları ve kalan yırtık yapraklardan sıralayıp dizelim.
Üzerine uygun bir tabak kapatım.
Tabağın üzerinden sosunu hazırlayıp dökelim ve kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo üzüm yaprağı
İç materyali;
2 su bardağı pirinç
Yarım demek maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kuru nane
Yarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini sağlayacaktır)
Pişirme sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1.5 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı(200ml)
1 çay bardağı ılık su
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları bir gece öncesinden soğuk suya bırakalım tuzunu salması için.
Ertesi gün yaprakları suyunu alması için süzgeçe alalım ve biz iç harcımıza geçelim.
Öncelikle zeytinyağını ekleyip soğanımızı güzelce kavuralım.
Sırasıyla pirinç salça ve baharatları da ekleyelim.
Önemli bir püf nokta: daha sonra hazır olan içimize suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
Daha sonra yapraklarımızı sarmaya başlayalım.
Sardığımız yaprakları düdüklü tenceremizin altına yaprak sapları ve kalan yırtık yapraklardan sıralayıp dizelim.
Üzerine uygun bir tabak kapatım.
Tabağın üzerinden sosunu hazırlayıp dökelim ve kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı