Son konular

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo üzüm yaprağı
İç materyali;
2 su bardağı pirinç
Yarım demek maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kuru nane
Yarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini sağlayacaktır)
Pişirme sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1.5 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı(200ml)
1 çay bardağı ılık su

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları bir gece öncesinden soğuk suya bırakalım tuzunu salması için.
Ertesi gün yaprakları suyunu alması için süzgeçe alalım ve biz iç harcımıza geçelim.
Öncelikle zeytinyağını ekleyip soğanımızı güzelce kavuralım.
Sırasıyla pirinç salça ve baharatları da ekleyelim.
Önemli bir püf nokta: daha sonra hazır olan içimize suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
Daha sonra yapraklarımızı sarmaya başlayalım.
Sardığımız yaprakları düdüklü tenceremizin altına yaprak sapları ve kalan yırtık yapraklardan sıralayıp dizelim.
Üzerine uygun bir tabak kapatım.
Tabağın üzerinden sosunu hazırlayıp dökelim ve kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo salamura tokat yaprağı 3 su bardağı baldo pirinç 3 orta boy kuru soğan 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı dolmalık fıstık 2 demet dereotu 2 demet taze nane 2 adet limon 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı 3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir) 3 adet orta uzunluk soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım) 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma/Sarma Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası 1 çay bardağı zeytin yağı Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 300 gr asma yaprağı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates salçası İç harcı için 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı 2 büyük soğan (Rendelenecek) 1.5 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 700 gr salamura yaprak 500 gr pirinç 2 orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 yemek kaşığı dolusu domates sosu 2 çay bardağı zeytinyağ 1 adet limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı dolusu nane 3 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt