Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Resimli Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
imageszeytinyaglienginartarifi5ad42fad02699
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler: 4 kişilik
8 adet kucuk enginar ve (4 adet orta boy veya buyuk enginarı, canak şeklinde soyup, kullanabilirsiniz)
50 gr taze yeşil soğan (10 adet, ince olanlardan)
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (3 tbs)
1 tatlı kaşığı un (1 tsp)
Yarım limonun suyu (Diğer yarısını, enginarları ayıklarken kullanın)
500 ml (2 cup) oda sıcaklığında su
Deniz tuzu
2 tatlı kaşığı toz şeker
45 dal dereotu
Ekstra sızma zeytinyağı
Tarif:
1Cam bir kabın icine yarım limon sıkın ve musluk suyu koyun Enginarların yapraklarını iki uc sıra kopartın Govdesini 3 cm bırakarak, yaprakların uclarını, keskin bir bıcakla kesin Sap kısmından iki cm bırakıp, yeşil kısımlarını soyun Enginarları limonlu suyun icine koyun
2Yeşil soğanları temizleyip, yıkayın Beyaz kısımlarını ince ince doğrayın Sarmısakları soyun Bıcakla uzerine bastırarak, bir miktar ezin
3Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını koyun Soğanlar hafifce cızırdamaya başladığında, sarmısakları ve enginarları ekleyin Hepsini alt ust edip karıştırın Hafifce kavurun
4500 ml suyun icine, unu koyun Topakları acılana kadar karıştırın Unlu suyu ve limon suyunu enginarların uzerine dokun Tuzu ve toz şekeri serpiştirin
5Enginarları 45 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin Enginarlar pişince ve suyunu cekip, yağına kalınca ocağı kapatın Yeşil soğanların, yeşil kısımlarını ve dereotunu ince ince doğrayın Enginarların uzerine serpiştirin Tencerenin kapağını tekrar kapatın Bir koşede, ılıyana kar bekletin
6Ilıyan yemeği, bir servis tabağına yerleştirin Uzerine ekstra sızma zeytinyağı gezdirin Servis yapın
7Yerken: Parmaklarınızla bir yaprak koparın, sonra dişlerinizi kullanarak, yaprakları sıyırın İcteki yapraklar daha yumuşak olacağı icin, tum şekilde yenebilir
Resimli Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
imageszeytinyaglienginartarifi5ad42fad02699
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler: 4 kişilik
8 adet kucuk enginar ve (4 adet orta boy veya buyuk enginarı, canak şeklinde soyup, kullanabilirsiniz)
50 gr taze yeşil soğan (10 adet, ince olanlardan)
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (3 tbs)
1 tatlı kaşığı un (1 tsp)
Yarım limonun suyu (Diğer yarısını, enginarları ayıklarken kullanın)
500 ml (2 cup) oda sıcaklığında su
Deniz tuzu
2 tatlı kaşığı toz şeker
45 dal dereotu
Ekstra sızma zeytinyağı
Tarif:
1Cam bir kabın icine yarım limon sıkın ve musluk suyu koyun Enginarların yapraklarını iki uc sıra kopartın Govdesini 3 cm bırakarak, yaprakların uclarını, keskin bir bıcakla kesin Sap kısmından iki cm bırakıp, yeşil kısımlarını soyun Enginarları limonlu suyun icine koyun
2Yeşil soğanları temizleyip, yıkayın Beyaz kısımlarını ince ince doğrayın Sarmısakları soyun Bıcakla uzerine bastırarak, bir miktar ezin
3Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını koyun Soğanlar hafifce cızırdamaya başladığında, sarmısakları ve enginarları ekleyin Hepsini alt ust edip karıştırın Hafifce kavurun
4500 ml suyun icine, unu koyun Topakları acılana kadar karıştırın Unlu suyu ve limon suyunu enginarların uzerine dokun Tuzu ve toz şekeri serpiştirin
5Enginarları 45 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin Enginarlar pişince ve suyunu cekip, yağına kalınca ocağı kapatın Yeşil soğanların, yeşil kısımlarını ve dereotunu ince ince doğrayın Enginarların uzerine serpiştirin Tencerenin kapağını tekrar kapatın Bir koşede, ılıyana kar bekletin
6Ilıyan yemeği, bir servis tabağına yerleştirin Uzerine ekstra sızma zeytinyağı gezdirin Servis yapın
7Yerken: Parmaklarınızla bir yaprak koparın, sonra dişlerinizi kullanarak, yaprakları sıyırın İcteki yapraklar daha yumuşak olacağı icin, tum şekilde yenebilir