Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 adet enginar
1 adet küçük havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alalım ,yağ ile kısık ateşte kavuralım.
Bu sırada patatesleri küp küp, havucu kayrak kayrak doğrayalım kenara alalım.
Bir kaba su dolduralım içine 1 tatlı kaşığı kadar limon sıkalım.
Enginarları sap kısmından keselim başlarını limonlu suya atalım çabucak saplarını soyalım her soyduğumuzu limonlu suya atalım.
Enginarların başlarının uçlarını keselim ikiye bölelim sonra üçe yada dörde keselim, içindeki tüylü kısmı çay kaşığı yada bıçak ile alalım limonlu suya atalım.
Kavrulan soğanların üzerine patates, havuç ve enginarları ekleyelim tuzunu da ekleyip karıştıralım.
1 bardak suyuda ek edelim.
25 dk piştikten sonra yarım limon suyuna bir tatlı kaşığı un ekleyip çırpalım yemeğimizin üstünden dökelim karıştıralım, 5 dk daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet enginar
1 adet küçük havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alalım ,yağ ile kısık ateşte kavuralım.
Bu sırada patatesleri küp küp, havucu kayrak kayrak doğrayalım kenara alalım.
Bir kaba su dolduralım içine 1 tatlı kaşığı kadar limon sıkalım.
Enginarları sap kısmından keselim başlarını limonlu suya atalım çabucak saplarını soyalım her soyduğumuzu limonlu suya atalım.
Enginarların başlarının uçlarını keselim ikiye bölelim sonra üçe yada dörde keselim, içindeki tüylü kısmı çay kaşığı yada bıçak ile alalım limonlu suya atalım.
Kavrulan soğanların üzerine patates, havuç ve enginarları ekleyelim tuzunu da ekleyip karıştıralım.
1 bardak suyuda ek edelim.
25 dk piştikten sonra yarım limon suyuna bir tatlı kaşığı un ekleyip çırpalım yemeğimizin üstünden dökelim karıştıralım, 5 dk daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı