Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
4 adet enginar
1 adet limon
1 orta uzunluk soğan(yemeklik doğranmış)
1 adet havuç(minik küp doğranmış)
1 adet patates(minik küp doğranmış)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Maydanoz(üzerini süslemek için)

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates ve havuçlarımızı haşlıyoruz ve kenara alıyoruz. (hafif canlı kalacak).
Bezelyeleri haşlıyoruz.
Bir tencereye zeytinyağını alıyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
Ardından bezelye,patates ve havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
Şeker ve tuzunu ekliyoruz ve yarım limon suyu ekliyoruz.
1 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Enginarları yarım limon suyuyla ovuyoruz ve yayvan bir tencereye alıyoruz.
Üzerlerine kaşıkla gereçleri paylaştırıyoruz.
Malzemelerin piştiği sebzeli suyu da bu tencereye ekliyoruz.
1 taşım kaynatıp ,kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar denetimli pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp suyunu da üzerlerinde gezdiriyoruz. Maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet enginar 1 tane havuç 1 büyük uzunluk patates 1 çay bardağı bezelye 1 tane soğan Yarım çay bardağı zeytin yağ Yarım limon (Enginarları ovalamak için) 1 limon suyu 1 çay kaşığı şeker 1.5 çay kaşığı tuz Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler 6 adet enginar 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 kase bezelye 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Dereotu 1, 5 limon Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Materyaller 3 adet orta uzunluk kereviz (Soyulup enginar halinde halka halka doğranmış) 1 adet limon 5 yemek kaşığı zeytinyağ (Harçları pişirirken) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 adet büyükçe patates (Küp küp minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 6 adet enginar 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 su bardağı bezelye 1 adet patates Yarım portakal suyu Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı nişasta Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Geniş bir tencereye zeytin yağını koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler 4 adet tabak enginar 1 adet orta uzunluk havuç 1 adet orta uzunluk patates 1 su bardağı bezelye Yarım demet dereotu 2 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 adet kesme şeker Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı Patates ve havuçları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt