Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu konserve enginar
1 soğan
1 havuç
1 patates
250 gram bezelye
250 gram kıyma
1 çay bardağı zeytin yağ
1 adet limon
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben iç harcını bezelye yemeği yapar gibi pişirdim Siz isterseniz bu şekilde haşlayarak ta yapabilirsiniz
Çok fazla pişirmemek önemli. Ama siz isterseniz havuç ve patatesi küp küp kesip üzerine geçecek şekilde su koyalım ve haşlayalım fazla pişmemesi önemli. Suyunu süzüp kenara alalım.
Başka bir tencereye su koyarak bezelyeleri haşlayalım suyunu süzüp kenara alalım.
Zeytinyağını tencereye alıp üzerine doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Üzerine patates havuç ve son olarak bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
İlk olarak soğanı kavuruyoruz. Biraz kavrulunca kıymamızı ekliyoruz.
Biraz pişirdikten sonra salçamızı ilave edelim.
Havuç bezelye ve patates ekleyip üzerine çıkana kadar su ekleyelim.
Tuz ve baharatlarını ilave edelim. Pişmeye bırakalım.
Enginarlarımızı yarım limon ile ovalım ve tencereye dizelim.
Enginarların üzerine garnitürlerimizi koyalım.
Üzerine şeker tuz su limon suyu ve zeytinyağı eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kutu konserve enginar
1 soğan
1 havuç
1 patates
250 gram bezelye
250 gram kıyma
1 çay bardağı zeytin yağ
1 adet limon
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben iç harcını bezelye yemeği yapar gibi pişirdim Siz isterseniz bu şekilde haşlayarak ta yapabilirsiniz
Çok fazla pişirmemek önemli. Ama siz isterseniz havuç ve patatesi küp küp kesip üzerine geçecek şekilde su koyalım ve haşlayalım fazla pişmemesi önemli. Suyunu süzüp kenara alalım.
Başka bir tencereye su koyarak bezelyeleri haşlayalım suyunu süzüp kenara alalım.
Zeytinyağını tencereye alıp üzerine doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Üzerine patates havuç ve son olarak bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
İlk olarak soğanı kavuruyoruz. Biraz kavrulunca kıymamızı ekliyoruz.
Biraz pişirdikten sonra salçamızı ilave edelim.
Havuç bezelye ve patates ekleyip üzerine çıkana kadar su ekleyelim.
Tuz ve baharatlarını ilave edelim. Pişmeye bırakalım.
Enginarlarımızı yarım limon ile ovalım ve tencereye dizelim.
Enginarların üzerine garnitürlerimizi koyalım.
Üzerine şeker tuz su limon suyu ve zeytinyağı eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı