Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu konserve enginar
1 soğan
1 havuç
1 patates
250 gram bezelye
250 gram kıyma
1 çay bardağı zeytin yağ
1 adet limon
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben iç harcını bezelye yemeği yapar gibi pişirdim Siz isterseniz bu şekilde haşlayarak ta yapabilirsiniz
Çok fazla pişirmemek önemli. Ama siz isterseniz havuç ve patatesi küp küp kesip üzerine geçecek şekilde su koyalım ve haşlayalım fazla pişmemesi önemli. Suyunu süzüp kenara alalım.
Başka bir tencereye su koyarak bezelyeleri haşlayalım suyunu süzüp kenara alalım.
Zeytinyağını tencereye alıp üzerine doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Üzerine patates havuç ve son olarak bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
İlk olarak soğanı kavuruyoruz. Biraz kavrulunca kıymamızı ekliyoruz.
Biraz pişirdikten sonra salçamızı ilave edelim.
Havuç bezelye ve patates ekleyip üzerine çıkana kadar su ekleyelim.
Tuz ve baharatlarını ilave edelim. Pişmeye bırakalım.
Enginarlarımızı yarım limon ile ovalım ve tencereye dizelim.
Enginarların üzerine garnitürlerimizi koyalım.
Üzerine şeker tuz su limon suyu ve zeytinyağı eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler 6 adet enginar Yarım limon suyu (enginarları ovmak için) 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve) 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çay kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su Zeytinyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler 6 adet enginar 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 kase bezelye 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Dereotu 1, 5 limon Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet enginar 1 tane havuç 1 büyük uzunluk patates 1 çay bardağı bezelye 1 tane soğan Yarım çay bardağı zeytin yağ Yarım limon (Enginarları ovalamak için) 1 limon suyu 1 çay kaşığı şeker 1.5 çay kaşığı tuz Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 4 adet enginar 1 adet limon 1 orta uzunluk soğan(yemeklik doğranmış) 1 adet havuç(minik küp doğranmış) 1 adet patates(minik küp doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı zeytinyağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 6 adet enginar 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 su bardağı bezelye 1 adet patates Yarım portakal suyu Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı nişasta Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Geniş bir tencereye zeytin yağını koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt